Logo Laauwik
Waalsprong Lent, stedelijk wonen in een dorps karakter
kunnen wij u helpen

Starterslening

Startersleningen voor de Waalsprong

De gemeente Nijmegen en de ontwikkelaars in de Waalsprong maken het de starters op de woningmarkt makkelijker om een koopwoning te bemachtigen. In 2012 kunnen startersleningen worden verstrekt aan mensen die hun eerste koopwoning willen kopen. Er is divers woningaanbod in de Waalsprong, dat voldoet aan de voorwaarden.

Veel starters in Nijmegen die op zoek zijn naar een geschikte koopwoning lopen tegen de aangescherpte hypotheekvoorwaarden aan. Dat maakt het bemachtigen van een koopwoning moeilijker. Door starters te ondersteunen met een lening wordt de koop van een woning beter haalbaar.

De lening

Als u bij uw bank niet het volledige bedrag kunt lenen om een woning te kopen, kan het mogelijk zijn om het ontbrekende bedrag te lenen via de gemeente Nijmegen. Het bedrag van de starterslening is afhankelijk van het inkomen en de koopprijs en bedraagt minimaal € 3.000 en maximaal € 35.000. De koopprijs van de woning mag maximaal € 225.000 v.o.n. bedragen. De eerste drie jaar van de starterslening zijn rente en aflossingsvrij. Daarna worden de maandlasten bepaald op basis van het inkomen. U moet voldoen aan de voorwaarden van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, en het te lenen bedrag bedraagt maximaal 20% van de aankoopsom. Heeft u belangstelling voor kopen van uw eerste woning met behulp van een gemeentelijke starterslening? Klik dan hier voor meer informatie.

Divers aanbod

In de Waalsprong is regelmatig aanbod van woningen, die voldoen aan de voorwaarden van de starterslening. Het kan gaan om beneden- en bovenwoningen, hoek- en tussenwoningen in zowel Oosterhout als Lent. Ook als u niet in aanmerking komt voor een starterslening, is er wellicht voor u als startende koper aantrekkelijk aanbod!

Cofinanciering

De startersleningen worden gefinancierd door de gemeente. In de Waalsprong is sprake van cofinanciering tussen de gemeente en ontwikkelaars. Hierdoor kunnen vanaf dit jaar 150 starters gebruik maken van een financiële steun in de rug. Het gaat om 100 leningen in de Waalsprong en 50 leningen voor starters in de andere wijken van de stad.

fase3.wonen-in-laauwik.nl achtergrondplaat